Schuitje varen

2011-03-14 18:17 door Suzanne Meijer

Schuitje varen, theetje drinken… Dacht het niet. Zeilen hijsen, roer recht houden, gaten dichten. Aan boord wordt niet geluierd. Uiteraard, er zijn vaartuigen waarop je de tijd aan jezelf hebt. De veerboot ligt mij nog vers in het geheugen. Woest, was de zee en theetje drinken alleen weggelegd voor degenen onder ons met sterke magen. En dan nog: een klotsende knoeiboel werd het als je niet oppaste.

Varen we naar de Overtoom… Mocht u willen, maar behoort toch echt tot de onmogelijkheden sinds 1902. Waar ooit water stroomde, raast nu een continue verkeersstroom. Trams, taxi’s, auto’s, brommers en fietsen strijden om voorrang. Het is maar dat u het weet.

Drinken we zoete melk met room... Zoete melk, er was toch thee? Verwarring scheppen, kunnen ze wel. Wacht, ik heb ‘m: théé met melk, zo’n royale Engelse schuit, euh, scheut. Als kind van gesmuld, nu een tongwringende sensatie. Bovendien: fijne suggestie anno 2011. De wereld gaat ten onder aan overgewicht en wij worden uitgenodigd zoete melk met room te consumeren.

Zoete melk met brokken… Jakkes, dat menen ze toch niet? Melk met klontjes. Ziet u het al voor u? Liever niet, natuurlijk. Zal erover ophouden, voordat u misselijk bent. Bent u al? Sorry, niet mijn bedoeling. Wie bedenkt er zoiets: zoete melk met brokken…

Kindje mag niet jokken…Een open deur, zult u zeggen. Bewust de waarheid verdraaien is een kwalijke zaak. Liegen, heet dat. Doen kindjes niet. Daarvoor moet je groter zijn. Volwassenen vertellen gemiddeld anderhalve leugen per dag, las ik laatst. Ik zag twee beren, broodjes smeren…

Welja en Sinterklaas rijdt op een kameel. Toch?

Ga terug